Soms begin je met online games op een bepaald platform je personage en progressie op te bouwen, terwijl je wellicht onderweg toch liever over wilt stappen naar een andere console of wellicht zelfs de pc. Stel je bent ooit met Destiny 2 op de PS4 begonnen, maar hebt een verse gaming pc gebouwd waar je jouw progressie graag op voort wilt zetten, dan vis je helaas achter het net. Je kunt je progressie namelijk alleen gebruiken op het platform waarop je deze voortgang geboekt hebt.

Hier wilde Bungie op een gegeven moment wat aan doen en dus hadden zij het idee om een functie te bouwen die dit mogelijk maakte. Het zou ervoor moeten zorgen dat je progressie en personages over kon zetten naar een ander platform. Klinkt als een goed idee zou je denken, maar het blijkt dat Sony hier niet zo gecharmeerd van was.

Kotaku’s Jason Schreier, een betrouwbare bron als het om insider informatie gaat, meldt dit in een podcast (57:00). Volgens hem wilde Sony dat spelers Destiny associëren met de PlayStation 4, aangezien de marketing rechten voor de franchise ook bij Sony lagen. Zij blokkeerden dus in die zin de integratie van deze functionaliteit en dus kunnen spelers hun progressie niet overzetten naar andere platformen.

Schreier werkt niet bij Bungie, maar is wel iemand met hele goede bronnen. Toch kan het zijn dat er meer in het verhaal zit dan enkel en alleen het simpelweg blokkeren van deze functionaliteit. Nu Bungie zelfstandig met Destiny verder gaat, omdat ze de samenwerking met Activision zijn gestopt, kan het zijn dat ook de exclusiviteitsdeal met Sony ten einde is gekomen. Indien dat het geval is, dan zou de functie misschien alsnog geïntroduceerd kunnen worden.

I heard that Bungie wanted to do character transfers for PS4, PC,(remember we talked about that a bunch before Forsaken last year) but Sony wouldn’t allow it. Sony was like, “we want people to associate Destiny with PS4,”