NetherRealm heeft aangekondigd dat Mortal Kombat 11 zal beschikken over premium valuta waarmee je in-game cosmetische items kunt kopen. Deze valuta heet ‘Time Crystals’ en die kun je verdienen door de game te spelen, zodat je daarmee nieuwe items kunt aanschaffen.

Het zal echter ook mogelijk zijn om Time Crystals met echt geld te kopen, zodat je sneller cosmetische items kunt vrijspelen dan op de gebruikelijke manier. Het is volledig optioneel en de cosmetische items zullen geen enkele invloed op de gameplay hebben.

Wat wel invloed op de gameplay heeft is Gear, waarmee je moves en skills kunt aanpassen, maar dat zal niet te koop zijn met Time Crystals en kun je enkel vergaren door de game te spelen. Er is dus absoluut geen sprake van pay-to-win.

De Time Crystals kunnen gebruikt worden voor het kopen van skins, cosmetische items, intro en overwinning animaties, alsook gemakkelijke fatalities. Die fatalities zijn consumables en vergemakkelijken de vereiste input die nodig is voor de fatality per personage.