UFC: Undisputed 2010

UFC Undisputed 2010 is gebaseerd op het in de Verenigde Staten populaire Ultimate Fighting Championship. De sport die beoefend wordt is het zogenaamde ‘Mixed Martial Arts’ (MMA), een vechtsport waarin verschillende vechtstijlen toegestaan zijn, zoals Muay Thai, Jiu-Jitsu en Kickboksen.

Doordat allerlei verschillende vechtstijlen zijn toegestaan, vinden gevechten zowel staand als op de grond plaats. Hierdoor kun je een groot aantal aanvallen gebruiken, dus niet alleen gewone hoeken, maar ook elleboogstoten, submissions en armklemmen. Tactiek speelt hierdoor een belangrijke rol, want het loont om met een strategie de ring in te stappen.

► Prijs: €15,58
► Verzendkosten: €3,40
► Link: Game.co.uk
► PayPal: Nee
► Goedkoopste plek met PayPal/iDEAL: GameSync (€21,80)

Mafia II

Mafia II speelt zich af in de jaren vijftig. Nog altijd is de stad, Empire City, dat veel gelijkenis vertoont met het toenmalig San Francisco en New York, in de ban van de Mafia. Je speelt Vito, een Amerikaans-Italiaanse soldaat die tijdens de tweede wereldoorlog in Europa gevochten heeft.

Je mag net zoals in de eerste game weer zelf kiezen waar je heen gaat, en wat je wil gaan doen. Je digitale speeltuin is ditmaal iets kleiner – zo’n dertig procent – dan in het eerste deel, maar de stad is wel een stuk levendiger geworden. De bewoners van Empire City zullen bijvoorbeeld zelf een taxi aanhouden, of ergens koffie gaan drinken. Wanneer je jezelf per auto verplaatst, zul je ook de radio aan kunnen zetten voor een muziekje of het journaal.

► Prijs: €23,98
► Verzendkosten: €3,40
► Link: Game.co.uk
► PayPal: Nee
► Goedkoopste plek met PayPal/iDEAL: 4evergames.nl (€34,50)

Medal of Honor

Medal of Honor keert terug op de frontlinies van het FPS genre en ditmaal in een moderne setting. De game speelt zich af in Afghanistan, waar een oorlog woedt tussen de Taliban en de geallieerden troepen. Het verhaal van de singleplayer is gebaseerd op een waargebeurt verhaal dat zich afspeelde in Afghanistan circa 2002.

De multiplayer van Medal of Honor wordt ontwikkeld door DICE die we allemaal kennen van de immens populaire Battlefield franchise.
► Prijs: €21,52
► Verzendkosten: €1,25
► Link: The Hut
► PayPal: Nee
► Goedkoopste plek met PayPal/iDEAL: MyMemory (€26,43)