Sinds 2009 vindt jaarlijks de bekende gamebeurs Gamescom plaats in Keulen. Verschillende ontwikkelaars maakten telkens van deze mogelijkheid gebruik om hun nieuwste hardware en games aan het publiek voor te stellen.

Dit jaar vindt echter een grote verandering plaats op de Gamescom, in de vorm van een heuse openingsshow die vooraf uitgezonden zal worden via een livestream. De show zal Gamescom: Opening Night Live heten en zal gehost worden door niemand minder dan Geoff Keighley (foto). Keighley is vooral bekend door zijn show The Game Awards, waarvan hijzelf zowel de host als de producer is.

Tijdens de Game Awards show worden vaak nieuwe trailers van games vrijgegeven en dit systeem werd door gameliefhebbers positief ontvangen. De toekomstige openingsshow van de Gamescom zal volgens hetzelfde principe werken. Eerder kende de Gamescom al een systeem waarbij een kortere openingsceremonie werd gehouden, maar Gamescom: Opening Night Live zal grootser van aard zijn en meer aankondigingen en trailers bevatten dan tevoren.

Gamescom: Opening Night Live wordt online via een livestream uitgezonden op maandag 19 augustus 2019.