Gisteren heeft Sony Interactive Entertainment voor het eerst informatie vrijgegeven over wat de PlayStation 5 ongeveer gaat zijn. Dat hebben we uitgebreid besproken in dit artikel, maar na deze bekendmaking volgden er toch nog een hele hoop vragen over de prijs van deze next-gen PlayStation.

Peter Rubin, de journalist van Wired.com die de bekendmaking van alle details heeft verzorgd, spreekt nu op Twitter ook over de prijs van de console. Tijdens zijn gesprek met de lead architect van de next-gen PlayStation, Mark Cerny, vroeg Rubin wat deze nieuwe console ongeveer gaat kosten. Hij begon zijn vraag met het feit dat er bij console launches altijd een bepaalde richting is qua prijs waar we aan moeten denken (tussen de €399 en €599).

Vervolgens vroeg hij Mark Cerny of de volgende PlayStation-console ook in deze richting zit bij de lancering. Hierop antwoordde Cerny dat hij erin gelooft dat de prijs van de console aantrekkelijk zal zijn voor gamers met inachtneming van de uitgebreide features die het apparaat te bieden heeft.

Hierop vervolgde Peter Rubin zijn vraag dat het misschien zo kan zijn dat de console iets duurder gaat worden, maar dat de prijs in lijn ligt met wat je allemaal zal krijgen. Daar wilde Cerny echter geen concreet antwoord op geven, we weten dus niet of Sony de next-gen PlayStation gaat lanceren op een hoger prijspunt dan de PS4 destijds en later ook de PS4 Pro met €399,-.

Peter Rubin: There’s always been a general range of launch pricing. Will the next console hew to that range?

Mark Cerny: I believe that we will be able to release it at an SRP [suggested retail price] that will be appealing to gamers in light of its advanced feature set.

Peter Rubin: Meaning that it may cost a bit more but what you’re getting is well worth it?

Mark Cerny: That’s about all I can say about it.