Heb je ooit gedroomd van het in elkaar steken van je eigen droomwagen? Dan hebben we goed nieuws voor jou: de nieuwste game uit de Car Mechanic Simulator reeks kent voor het eerst een release op consoles.

Zoals de naam van de game zelf al insinueert, neem je hier de rol van professionele auto mecanicien aan. Auto’s repareren, verven, onderdelen vervangen en meer behoren tot je dagelijkse taken. Zo’n 48 verschillende soorten wagens passeren de revue, die met de hulp van meer dan 1000 verschillende onderdelen gepimpt kunnen worden zoals jij dat wil. De game belooft alleszins gevarieerde missies die je uiterste technische vaardigheden zullen testen.

Als blijkt dat je mechanische vaardigheden beter worden, zal ook je eigen garage uitbreiden. Logischerwijs zal een ruimere garage ook nieuwe mogelijkheden bieden en dat zal weer meer opbrengsten in het laatje brengen. De game ondersteunt bovendien de optie om naar veilingen te gaan en daar voor bepaalde onderdelen op te bieden tegen je rivalen.

Car Mechanic Simulator komt uit op 25 juni voor de PlayStation 4 en Xbox One. In afwachting kan je hieronder alvast de trailer bekijken: