Dat het opnemen van het einde van The Last of Us: Part II erop zit heeft de speculatie flink aangewakkerd over een eventuele release dit jaar. Op Resetera meldt een erkend sales specialist met de naam Benji, dat Sony al een poosje bezig is met retailers omtrent deze game.

Hij geeft aan dat Sony 2019 al enige tijd als doel heeft voor de release van The Last of Us: Part II, maar dat de vraag nu alleen nog is of het Naughty Dog gaat lukken ja of nee. De voorbereidingen zijn echter al in volle gang en als dit klopt, dan is het wachten totdat de marketing machine op gang gaat komen. Het zou ons dan niet verbazen als Sony vlak voor de E3 – waar ze niet aanwezig zijn – met een nieuwe trailer komt.

Het eerste deel van The Last of Us wordt nog altijd gezien als één van de beste games van de vorige generatie en het zou fantastisch zijn als we dit jaar nog het vervolg daarop zouden kunnen ervaren.

Yep

Goal is 2019. Has been for a long time. Question is if they can do it or not.

Without going into details Sony has already started speaking with certain partners about marketing on the game. They are gearing up to launch it.

Ironisch genoeg valt dit nieuws ook weer samen met de aankondiging dat er een next-gen PlayStation gaat komen. Hoe het eerste deel van The Last of Us het einde betekende voor de PS3, kan The Last of Us: Part II het einde inluiden van de PS4.

Mocht The Last of Us: Part II daadwerkelijk eind dit jaar lanceren, dan heeft Sony nog enkele exclusives voor het voorjaar van 2020 (Ghost of Tsushima & Death Stranding). Daarna is het eigenlijk koffiedik kijken en hopen dat de nieuwe PlayStation eind 2020 in de winkels ligt.