Aanstaande dinsdag verschijnt Mortal Kombat 11 voor onder andere de PlayStation 4 en nu die release erg dichtbij is, is veel informatie over de game reeds bekend. Toch ziet het er naar uit dat er nog wat zaken in nevelen gehuld zijn, wat blijkt uit een kort vraaggesprek dat we via de mail hadden met Matt Burke, lid van het productieteam bij NetherRealm Studios.

We vroegen hem of Mortal Kombat 11 beschikt over gastpersonages, gezien ze dat in het verleden ook wel eens gedaan hebben. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de game lanceert met gastpersonages, maar uitgesloten voor de toekomst is het allerminst.

Burke vertelde ons namelijk dat ze het heel erg leuk vinden om te werken met een ander IP. Met name om externe personages te verwerken in het Mortal Kombat universum en om te zien hoe spelers er mee om gaan. Wat de toekomst ons zal brengen is afwachten, maar hij sloot zijn antwoord af met “stay tuned”. De kans zit er dus dik in dat er gastpersonages in de pijplijn zitten, de bevestiging is echter nog niet officieel gegeven.

Ook vroegen we Burke nog of er ‘Friendship finishing’ moves in de game zitten. Hier was hij enige tijd stil over om vervolgens te antwoorden met: “Ik weet niet of ik daar antwoord op kan geven, stay tuned,” geen bevestiging dus. Wel suggereert zijn antwoord dat we zoiets in de game mogen verwachten of op termijn gaan zien.

Mortal Kombat 11 ligt vanaf 23 april in de winkels.