Rockstar Games is jaren bezig geweest met Red Dead Redemption 2 die sinds eind vorig jaar verkrijgbaar is. Gezien de ontwikkelaar veel tijd neemt voor games, zal het nog wel even duren voordat we een nieuwe titel gaan zien. De kans bestaat natuurlijk dat het Grand Theft Auto VI is waar nu alle aandacht naar uit gaat.

Een opgedoken CV van 3D artist Bibin Michael doet nu een beetje olie op het vuur gooien, want daarin staat dat hij gewerkt heeft aan concepten voor auto’s die als downloadbare content zijn toegevoegd aan GTA V. Niets bijzonders zou je denken, maar ook staat in dezelfde regel dat hij dat eveneens gedaan heeft voor de komende telg in de franchise.

“concept vehicles matching with the real world for the GTA 5 DLC and upcoming GTA 6”

Nu kan natuurlijk iedereen een CV online slingeren, dus dat is niet per se heel betrouwbaar. Maar voordat de legitimiteit van zijn CV in twijfel getrokken wordt, deze persoon staat ook op de ‘Thank You’ lijst van Rockstar omtrent de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2.

Als laatste staat in zijn CV dat hij van december 2017 tot april 2018 bij Rockstar India heeft gewerkt, wat suggereert dat Rockstar al sindsdien bezig is met Grand Theft Auto VI. Dat er een nieuw deel gaat komen staat buiten kijf, maar die is dus mogelijk al enige tijd in ontwikkeling.

Rockstar zelf heeft tot op heden nog geen bevestiging gegeven, dus neem het vooralsnog met een korrel zout.