Saber Interactive bracht eerder deze week World War Z uit, maar de release verliep niet bepaald vlekkeloos. Zoals we al lieten weten traden er namelijk connectieproblemen op. De ontwikkelaar gaf toen al aan dat er aan een oplossing werd gewerkt.

De studio heeft inderdaad niet stil gezeten, want er verscheen namelijk een nieuwe update voor World War Z. Patch 1.02 verhelpt, als we de changelog mogen geloven, een deel van de connectieproblemen. Daarnaast zijn er nog twee kleinere issues aangepakt, zoals je hieronder kunt zien.

  • Fixed an issue with Lobo Bundle DLC not available to certain users
  • Fixed an issue that prevented US players from playing with other regions
  • Fixed some of the connectivity issues

Het is natuurlijk mooi dat de connectieproblemen snel verholpen worden, maar het lijkt er nu op dat deze update nog grotere problemen met zich mee heeft gebracht. Veel spelers van World War Z kregen na het installeren van de update namelijk een melding dat hun savefiles corrupt zijn geraakt. Saber Interactive kwam snel met een hotfix om dit op te lossen, maar het ging van kwaad naar erger. Die zorgde er bij verschillende spelers namelijk voor dat de gehele voortgang werd verwijderd, waardoor ze echt alles dat ze in de game bereikt en verdiend hadden kwijt zijn.

De ontwikkelaar is op de hoogte van dit vervelende probleem en raadt spelers van World War Z op de PlayStation 4 aan om een back-up van de savedata in de cloud te maken. Mocht het probleem daarna optreden, dan kun je deze savefiles alsnog terugzetten. Hopelijk komt Saber Interactive snel met een definitieve fix.