Het is nog enkele maanden wachten voordat we aan de slag kunnen met Borderlands 3, maar 2K en Gearbox hebben nu al nieuws voor alle fans van de franchise: het Borderlands Vault Insider Program, als V.I.P. afgekort, is gelanceerd.

Het doel van het programma is simpel: verdien punten en ruil deze punten in voor beloningen. Punten kan je verdienen door allerlei taakjes uit te voeren, zoals het bekijken van video’s, het lezen van bepaalde artikels, etc.

Nu is het waarschijnlijk wel nuttig te weten welke beloningen op je te wachten staan als vergoeding voor het harde werk dat je in het programma hebt gestoken. Voorlopig zijn de beloningen echter nog beperkt. Iedereen die zich voor het programma registreert krijgt wel al automatisch een welkomstpakket voor Borderlands 3, waarin je een zeldzame granaat, shield mods en een VIP weapon trinket zal vinden.

De beloningen waarvoor punten neergeteld moeten worden zijn voorlopig enkel exclusieve wallpapers en gouden sleutels. Deze gouden sleutels kan je gebruiken in eerdere games uit de Borderlands-franchise. In-game beloningen voor Borderlands 3 zullen in de toekomst beschikbaar worden gemaakt.

Borderlands 3 komt op 13 september uit, maar in afwachting kan je je hier registreren voor het V.I.P. programma.