Shakedown: Hawaii, het vervolg op Retro City Rampage, werd al in 2015 aangekondigd, maar kende jarenlang geen specifieke releasedatum. Daar is nu verandering in gekomen, want studio VBlank entertainment zette een blogpost online met extra informatie rond de game én een officiële releasedatum.

Shakedown: Hawaii is een 16-bit open-wereld game, waarbij je je eigen criminele netwerk op een eiland moet opzetten en onderhouden. Naast hoofdmissies belooft de game ook verschillende zij-missies, mini-games, arcade uitdagingen en verschillende winkels om te overvallen. Hoe meer gebouwen en bedrijven onder je bestuur staan, hoe meer geld je netwerk zal opbrengen en geld heb je nu eenmaal nodig als crimineel leider.

De game wil gaan voor een echt retro gevoel, overgoten met een flinke dosis humor. Zo zijn je personages over-the-top karikaturen en bestaat de gameplay uit overdreven spectaculaire shootouts, ontploffingen en meer.

Shakedown: Hawaii komt uit voor zowel de PS4 als de PS Vita op 7 mei. Je hoeft echter slechts 1 exemplaar te kopen dat je dan op beide platformen kan spelen. Bekijk hieronder alvast de nieuwe trailer: