Indie studio Chameleon Games heeft vandaag hun eerste game aangekondigd. Het betreft een 3D action-adventure met de titel ‘Tamarin’. In deze nieuwe game nemen spelers de rol op zich van het titulaire aapje en het is aan hen om z’n familie te redden van een aankomende insecten invasie.

Chameleon Games is een nog vrij onbekende studio, maar achter Tamarin zitten wel een aantal industrie-veteranen van het vroegere Rare.

Zo heeft de componist van Donkey Kong Country, David Wise, de leiding over de muziek en is Donkey Kong 64 artist Richard Vaucher verantwoordelijk voor het art-design en de animaties. Zo wil de kleine studio de hoogtijdagen van games als Banjo-Kazooie en Conker’s Bad Fur Day weer laten herleven.

Samen met de aankondiging zijn er ook al een trailer en een aantal eerste screenshots vrijgegeven, die hieronder te bekijken zijn. Vanaf aankomende zomer is Tamarin digitaal verkrijgbaar voor de PS4 en pc. De normale editie kost €27,99. De Deluxe Edition met soundtrack heeft een prijskaartje van €35,99.