PlayStation Now is inmiddels al een vrij lange tijd beschikbaar als extra service in verschillende landen om oudere games te streamen. Met maandelijkse updates blijft Sony de bibliotheek ook uitbreiden, maar de vraag was altijd of het nu eigenlijk een succes genoemd mag worden.

Tijdens een aandeelhoudersmeeting heeft Sony wat meer duidelijkheid gegeven. Sinds de lancering van de service is de gebruikersgroep per jaar met 40% toegenomen en onlangs werd de service ook in 9 nieuwe landen uitgerold. In totaal heeft PlayStation Now momenteel rond de 700.000 gebruikers.

In het najaar van 2018 werd de optie geïntroduceerd om games via PlayStation Now te downloaden en dat heeft er voor gezorgd dat de speeltijd per titel flink is toegenomen. Sterker nog, de (PS4) games die gedownload worden, worden twee keer zo lang gespeeld ten opzichte van streaming.

PlayStation Now is dus een gevestigde service in het PlayStation universum met een flinke groep gebruikers, maar het is nog niet astronomisch veel. Met een steeds meer digitale toekomst zal het gebruikersaantal op termijn ongetwijfeld gaan toenemen.