Eind juni verschijnt F1 2019 voor onder andere de PlayStation 4, wat eerder is dan gebruikelijk. Liefhebbers hebben dus echt iets om naar uit te kijken, want tegen die tijd is het huidige Formule 1 seizoen nog niet eens op de helft. In de tussentijd heeft Codemasters meer bekendgemaakt over de edities die van de game zullen verschijnen.

Er staan er vooralsnog twee op het programma en dat zijn de Legends Edition en de Anniversary Edition. Als je de eerste koopt, dan krijg je de mogelijkheid om als Ayrton Senna te rijden in zijn 1990 McLaren MP4/5B, alsook met Alain Prost in de Ferrari F1-90. Je zult het als twee rivalen tegen elkaar kunnen opnemen in acht verschillende uitdagingen.

Als je deze uitdagingen voltooit, dan ontvang je exclusieve Senna en Prost liveries voor de multiplayer van de game. Het uiterlijk van beide coureurs is ook beschikbaar in de carrière modus. Als laatste krijg je met deze editie drie dagen eerder toegang tot de game.

De Anniversary Edition van F1 2019 is eigenlijk de gewone editie van de game, maar is zo genoemd om te vieren dat dit de tiende Formule 1 game van Codemasters is in de afgelopen 10 jaar. Bij een pre-order krijg je de Ferrari F10 en de McLaren MP4-25, bestuurd door Fernando Alonso en Felipe Massa (Ferrari) en Lewis Hamilton en Jenson Button (McLaren).

Deze auto’s zitten standaard in de Legends Edition en tevens zullen ze later nog los te koop aangeboden worden.