Virtual reality-studio Maze Theory heeft een VR-game van de televisieserie Peaky Blinders aangekondigd. De game zal ergens in 2020 verschijnen voor alle grote VR-platformen, zo heeft de studio laten weten.

De virtual reality-game van Peaky Blinders maakt volgens Maze Theory gebruik van kunstmatige intelligentie om in-game personages realistisch te laten reageren op bewegingen, gebaren en geluid van de speler. In de game kom je, naast dat je bekende locaties bezoekt, ook bekende personages uit de serie tegen, maar ook geheel nieuwe personages. De ontwikkelaar spreekt van een ‘fully immersive’ ervaring en belooft dat spelers zich op nieuwe manieren kunnen laten onderdompelen in de wereld van Peaky Blinders.

Dit nieuws komt ruim een maand nadat er al een eerste game van Peaky Blinders werd onthuld. FuturLab en Curve Digital werken namelijk ook al aan een spel dat gebaseerd is op de serie. Die game, die overigens geen VR-titel is, wordt door de ontwikkelaars omschreven als een verhaalgedreven actiegame waarin spelers de controle krijgen over diverse bekende personages. De Peaky Blinders game van FuturLab en Curve Digital verschijnt, net als de VR-titel, in 2020.