Hideo Kojima heeft tijdens een panel op het Tribeca Film Festival in New York nieuwe details van Death Stranding bekendgemaakt. De ontwikkelaar was daar samen met acteur Norman Reedus aanwezig om over het spel te praten. Hoewel Kojima nog altijd erg mysterieus is over zijn nieuwe project, is er toch wat nieuwe informatie uit het panel voortgekomen.

Zo herhaalde Kojima nog maar eens dat Death Stranding een open-wereld actiegame is, maar hij benadrukte nu wel dat het “nieuwe dingen” naar dit genre zal brengen. Verder is verbinding volgens de ontwikkelaar een heel belangrijk thema in Death Stranding. Dit is terug te zien in het verhaal, maar ook in de gameplay. De speler is in de game dan wel eenzaam, maar je zal op zoek gaan naar verbinding. Hierbij gebruikte hij het internet als metafoor. Iedereen is verbonden, aldus Kojima.

Kojima hoopt dat spelers door Death Stranding ook gaan nadenken over het thema verbinding in de echte wereld. Hij vertelde dat hij het wel lastig vindt om een verhaal te vertellen in een open-wereld game. Spelers moeten namelijk enigszins gestuurd worden om verder te gaan in het verhaal, maar hij wil ook dat spelers zo veel mogelijk vrijheid hebben. Norman Reedus heeft erg veel vertrouwen in het verhaal dat Death Stranding vertelt. Hij zegt dat spelers emotioneel betrokken zullen raken en zullen gaan huilen als ze de game spelen.

Als laatste leek Kojima nog te hinten naar nieuwe beelden van Death Stranding. Volgens de ontwikkelaar gaan we “over een maand misschien meer van de game zien”. Wordt vervolgd dus.