Media Molecule heeft aangekondigd dat er deze maand een update voor Dreams wordt uitgebracht. Twee weken geleden verscheen de Early Access-versie van de game en spelers kunnen binnenkort dus al de eerste grote update verwachten, zo liet de ontwikkelaar weten aan Game Informer.

De aankomende update voor Dreams zal onder meer nieuwe tutorials en templates aan de game toevoegen, evenals nieuwe assets die je kunt gebruiken. Daarnaast wordt de level cap voorbij level 100 verhoogd en komen er meer Dreamiverse ‘social abilities’, waaronder de mogelijkheid om andere gebruikers te blokkeren.

Media Molecule vertelde ook nog aan Game Informer dat de studio op de hoogte is van de kritiek op de besturing van Dreams. De game is op dit moment alleen met motion controls (met de DualShock 4 of PlayStation Move controllers) te besturen, maar niet iedereen vindt dit prettig. De ontwikkelaar meldde dat er op dit moment dan ook aan non-motion controls wordt gewerkt, waarbij het gebruik van toetsenbord en muis in de toekomst wellicht mogelijk gaat zijn.

“For us accessibility is really important and that includes accessibility for people who have difficulty using motion controls, so things like mouse and keyboard help with that. So yeah, anything can happen in regards to accessibility. For us it’s just a matter of prioritizing motion-free control that uses the PS4 and then later down the road we can look into possible mouse and keyboard support.”