De officiële aankondiging van de PlayStation Plus games voor de maand mei vindt vanavond plaats. Via het PlayStation Blog worden rond 18:00 de gratis games voor volgende maand aangekondigd en dan weten we dus wat we gaan krijgen in mei. Men is dit keer wat later dan anders, omdat de weken net want anders vallen, maar vanaf 8 mei worden deze nieuwe games aan de PlayStation Store dan eindelijk toegevoegd.

Via een lek weten we echter mogelijk al wat Sony voor ons petto heeft vanavond, namelijk What Remains of Edith Finch en Overcooked. Een screenshot gedeeld op ResetEra, welke je hierboven kunt zien, toont in de Russische PlayStation Store alvast een promotie voor de games van volgende maand.

Nu zien we dit niet meteen als bevestiging, aangezien dit soort promotie artwork redelijk makkelijk te faken is, maar de kans is wel erg groot dat dit de line-up is. In Azië is de line-up al bekendgemaakt voor de maand mei en daar zien we What Remains of Edith Finch samen met The Surge als gratis titels. Het is dus niet opvallend als What Remains of Edith Finch ook hier in Europa als gratis game aangeboden gaat worden.

De Europese line-up wijkt echter altijd ietwat af van de Aziatische, vandaar dat wij dan Overcooked zouden kunnen krijgen in plaats van The Surge, die we al gehad hebben.