Aangezien Fortnite een gratis spel is dat je op meerdere platformen kan spelen, zijn er verschillende spelers die graag één account hebben met al hun cosmetische items en V-bucks, waarmee ze dan op ieder platform kunnen spelen. Epic Games luisterde naar hun fans en maakte dit eerder dit jaar mogelijk. Dit systeem was echter niet helemaal vlekkeloos, aangezien het samensmeltingsproces soms wel een paar weken kon duren.

De vreugde is echter van korte duur, want nu heeft Epic Games besloten om deze service binnenkort stop te zetten. Meer bepaald heb je nog tot 6 mei om een samensmelting aan te vragen. Als je op 5 mei dus nog van deze service gebruik wil maken dan kan dat, maar dan zal je nog steeds twee weken moeten wachten voordat het proces voltooid is. Dit geldt overigens voor alle verzoeken die voor de deadline nog in behandeling zijn.

Waarom Epic Games deze service stopzet, is momenteel nog niet duidelijk. Dit oude systeem kan eventueel vervangen worden door een nieuwer en vlotter systeem, maar dat is tot op heden nog niet bevestigd.