De Gamescom in Keulen lijkt dit jaar weer grootser te gaan worden. Voor de eerste keer zal er een grote openingsshow zijn die vergelijkbaar zal zijn met The Game Awards. Uiteraard zijn er daarnaast veel ontwikkelaars en uitgevers aanwezig met ieder hun eigen plekje, maar Blizzard is er daar geen van.

Op de site van Blizzard werd duidelijk aangekaart dat zij niet aanwezig zullen zijn op de Gamescom. Blizzard heeft begin dit jaar veel werknemers tijdelijk of permanent de laan uitgestuurd en daarom gaat de aandacht nu naar de interne zaken binnen het bedrijf.

De verklaring eindigde wel op een goede noot, want Blizzard schijnt bezig te zijn met allerlei nieuwe projecten die nog niet getoond zijn. Deze zullen getoond worden wanneer de tijd rijp is en wellicht zien we hier meer van terug op Blizzcon, dat in november plaats gaat vinden.

“As part of a renewed effort this year to maintain our focus on development, for our current games and our future projects, we won’t have a booth at gamescom 2019. We’re also looking forward to sharing more details about the projects we’re currently working on when the time is right.”