Het is niet enkel de PlayStation 5 waarover de laatste tijd langzaam meer informatie opduikt, ook over GTA VI hebben we inmiddels de nodige geruchten vernomen. Veel gedetailleerde informatie kon je hier deze week daarover lezen. Al die informatie leidt er voor ons toe dat we dit met jullie nog eens nader willen bespreken. Waar kan dat beter dan binnen deze rubriek. Anders dan normaal hebben we voor deze rubriek geen pakkende stelling bedacht, maar stellen we een vraag. Die vraag ligt in het verlengde van de informatie die je uit het laatste artikel hebt kunnen overnemen. Namelijk: “Wat is volgens jou de ideale setting voor GTA VI?”

In het laatste artikel wordt gesproken over twee verschillende steden waar je tussen kunt reizen: Liberty City en Vice City, beiden plaatsen die we goed kennen. Wie aan Liberty City denkt, denkt aan veelal grote wolkenkrabbers, aan viaducten en aan bijvoorbeeld verschillende parken die in de stad te vinden zijn. Denk je aan Vice City, dan heb je het vooral over grote luxejachten, stranden, casino’s, palmbomen en meer. Dat is een plek die meer weg heeft van een stad als Miami bijvoorbeeld. Gaaf idee natuurlijk dat deze steden mogelijk terugkeren in de volgende GTA-game. Hoe tof zou het echter niet zijn als Rockstar nu eens voor een geheel nieuw gebied gaat? Amerika is natuurlijk een ontzettend groot land, met veel verschillende omgevingen.

Daar valt dus nog genoeg inspiratie uit te putten, al zou een internationale setting ook niet gek zijn. Neem bijvoorbeeld Australië, of dichterbij Canada of bijvoorbeeld Spanje, Italie of zelfs Nederland? Mocht men bij Rockstar het lef hebben om er ooit voor te kiezen om met GTA internationaal te laten gaan, dan biedt dat wel de mogelijkheid om de game nog gevarieerder te maken. Met meer verschillende omgevingen en meer uitéénlopende personages, die (binnen hun eigen cultuur) allemaal anders reageren. De PS5 en de volgende Xbox zullen genoeg rekenkracht hebben om dit allemaal zonder problemen op ons beeldscherm te toveren.

Genoeg ideeën dus, die wellicht (nog) niet worden uitgewerkt binnen deel zes. Het neemt echter niet weg dat het wel heel leuk is om hierover te fantaseren, over wat voor setting jij nou graag zou willen zien in GTA VI. Gezien dit onderwerp en gezien de stelling die eraan vast hangt, kan het dus weer alle kanten op. Heb jij dus wel iets met de GTA-serie, laat je fantasie dan vooral weer de vrije loop en deel met ons jouw favoriete setting voor GTA VI. Vergeet daarbij niet te vermelden waarom een bepaalde setting voor jou juist favoriet is.