Onlangs werden de gratis games voor PlayStation Plus-leden in mei bekendgemaakt. De gratis games voor deze maand zijn Overcooked en What Remains of Edith Finch en dit kwam jammer genoeg niet echt overeen met de verwachtingen van vele gamers.

Deze games mogen dan niet per se slechte games zijn, maar toch hadden veel gamers wat meer van het aanbod verwacht. Dit komt vooral voort uit hoe Sony de laatste tijd omgaat met het PS Plus-programma. Zo werd enkele jaren geleden de prijs van het programma omhoog gekrikt en krijgt men sinds enkele maanden slechts twee games, in plaats van de oorspronkelijke zes games per maand. Dit omdat Sony geen gratis PS3- en PS Vita-games meer weggeeft.

Aangezien Sony al even geen ‘grote’ games meer heeft weggegeven en opnieuw opteert voor indie-games (die overigens ook geregeld kortingen krijgen in de PlayStation Store), werd er volop geklaagd op sociale media. Om een idee te krijgen van dit geklaag verwijzen we je graag door naar de reacties en dislikes onder bijvoorbeeld de officiële aankondigingsvideo van de PS Plus-games van deze maand.