Eerder deze week onthulde Activision de financiële cijfers va het eerste kwartaal van dit jaar. De uitgever meldde daar onder meer dat het volgende deel in de Call of Duty-serie uiterlijk volgende maand wordt onthuld, zoals je hier al hebt kunnen lezen. Dat was echter niet het enige dat men over de franchise wist te vertellen.

Activision heeft namelijk ook bekendgemaakt dat er nu wereldwijd meer dan 300 miljoen exemplaren van games uit de Call of Duty-serie verkocht zijn. Dit zijn natuurlijk indrukwekkende cijfers. De serie ging in 2003 van start met de eerste Call of Duty en sindsdien zijn er in totaal vijftien delen in de ‘hoofdserie’ verschenen, die afwisselend zijn ontwikkeld door Infinity Ward, Treyarch en sinds een paar jaren ook Sledgehammer Games. Naast deze vijftien delen zijn er ook nog tal van spin-offs, handheld games en andere spellen van Call of Duty uitgebracht.

Hoewel niet er van alle grote series cijfers bekend zijn, hebben voor zover bekend tot nu toe alleen Mario, Pokémon en Sonic the Hedgehog de grens van 300 miljoen verkochte exemplaren weten te passeren. Call of Duty komt nu dus in een behoorlijk exclusief rijtje terecht.