Nadat de game eerder al lekte via de Ubisoft Store, heeft Ubisoft vanavond Ghost Recon: Breakpoint officieel aangekondigd. De game verschijnt dit jaar al, want de releasedatum staat gepland voor 4 oktober.

Bij de onthulling heeft Ubisoft veel informatie bekendgemaakt en dat grotendeels door middel van video’s. Al die video’s kun je hieronder bekijken en tevens hebben we de belangrijkste informatie nog even voor je samengevat.

In Ghost Recon: Breakpoint zul je als Nomad (Ghost) naar het tropische eiland Auroa gestuurd worden, waar het bedrijf Skell Technology z’n thuisbasis heeft. Dit bedrijf is gespecialiseerd in technologische snufjes, maar is de controle kwijtgeraakt over z’n aanvalsdrones. Om uit te zoeken wat er aan de hand is, worden de Ghosts er op afgestuurd.

Normaal gesproken krijg je van te voren een briefing, maar de situatie is nu omgedraaid. Terwijl je onderweg bent zul je uit de lucht geschoten worden en daar waar je normaliter de jager bent, zul je nu opgejaagd worden door The Wolves. Dit is een groep rogue elite soldaten die dezelfde training als jou hebben gehad en dus een gevaarlijke tegenstander vormen.

Gezien de thuisbasis van Skell Technology zich op het eiland bevindt, hebben The Wolves de mogelijkheid gehad om de technologie in hun voordeel te gebruiken. Zo hebben ze bijvoorbeeld aanvalsdrones geherprogrammeerd, zodat ook die een gevaar voor je vormen.

Tussen de video’s door heeft Ubisoft nog wat features opgesomd:

  • Je kunt de omgeving gebruiken om in te verstoppen, zoals struiken, maar ook modder.
  • De omgeving speelt een nog grotere rol in je gevecht tegen de vijanden.
  • Je zult lichamen van gedode vijanden kunnen verstoppen.
  • Je kunt ernstige verwondingen oplopen die effect op je fysieke gestel hebben, dit valt uiteraard te healen.
  • Om op kracht te komen zul je in de bossen kunnen kamperen.
  • Spelers kunnen een bepaalde klasse kiezen.
  • De AI zal nu gecoördineerd te werk gaan als ze je zien of als ze iets vreemds opmerken.
  • De game kent nog meer wapens en die komen met diverse attachments.
  • Ook krijg je verschillende specialistische tools, waaronder een gasbrander om hekken open te snijden.

Net zoals Ghost Recon: Wildlands zal Ghost Recon: Breakpoint zowel solo als in coöp te spelen zijn en de game lanceert direct met een PvP modus. Je personage kun je ditmaal in beide modi gebruiken, inclusief toegepaste customization. En om het samenspelen extra te bevorderen mag er vier maanden na de release een Raid verwacht worden. Die Raid is onderdeel van een grote uitbreiding voor de game.

Als je de game in pre-order plaatst, dan zul je voor de release al even met de titel kennis kunnen maken via een beta.

Aankondigingstrailer

Gameplay video

Skell Technology