Nu Ghost Recon: Breakpoint is aangekondigd komt er steeds meer informatie naar buiten, zo ook over het spelen van de game in een solo set-up. In Ghost Recon: Wildlands werd je vergezeld door drie AI gestuurde soldaten als je alleen speelde. Dat zal in het nieuwe deel niet langer aan de orde zijn.

Op het moment dat je besluit om Ghost Recon: Breakpoint alleen te spelen, dan zul je echt alleen zijn. De game biedt in tegenstelling tot het vorige deel geen ondersteunende AI-soldaten, waardoor het wellicht een stuk lastiger is.

Dit is uiteraard met een reden, want Ubisoft wil dat je je alleen voelt als je alleen speelt. Je bent als enige achter vijandelijke linies te vinden en je bent afgesloten van elke vorm van hulp, iets wat benadrukt wordt door het feit dat je nu echt alleen speelt.

Dat lijkt wat haaks op de coöp ervaring te staan, want andere menselijke spelers kunnen je wel op ieder moment joinen. Hoe het uitpakt zullen we later dit jaar gaan zien. Ubisoft benadrukte overigens dat de Raid niet alleen gespeeld kan worden, die is echt bedoeld voor vier man.