Capcom heeft de financiële cijfers van het afgelopen fiscale jaar gepresenteerd. Hierdoor is er nu meer bekend over de verkopen van de grootste series van de studio. Tevens heeft men wat meer laten weten over de plannen voor het nieuwe fiscale jaar.

Als het gaat om de verkopen, dan heeft Capcom goede zaken gedaan met een aantal releases. Er zijn ruim twee miljoen exemplaren van Devil May Cry 5 verscheept, waarmee de gehele serie de grens van 20 miljoen verscheepte exemplaren passeert. Van Resident Evil 2 zijn er al meer dan vier miljoen exemplaren verscheept, wat het totaalaantal van die serie op maar liefst 91 miljoen brengt. Beide genoemde games hebben de verwachtingen van Capcom overtroffen, zo liet het bedrijf weten.

Capcom is verder erg tevreden met de prestaties van Monster Hunter World. Recent maakte de studio al bekend dat er ruim 12 miljoen exemplaren van die game zijn verscheept. De Monster Hunter-serie staat momenteel op ruim 54 miljoen verscheepte exemplaren. Later dit jaar brengt Capcom een grote uitbreiding voor Monster Hunter World uit, genaamd Iceborne.

Overigens zal dat de enige grote release van Capcom zijn in het komende jaar. Tijdens de presentatie van de financiële cijfers ging het bedrijf in op wat we in het nieuwe fiscale jaar kunnen verwachten en daaruit kwam naar voren dat men, naast het uitbrengen van de Iceborne-uitbreiding, zich verder alleen richt op het verder uitbreiden van de verkoopaantallen van recent uitgebrachte games. Dit betekent dat Capcom tot en met maart 2020 geen grote games meer uit zal brengen.

Het lijkt er op dat Capcom zich dus ook langzaamaan al aan het voorbereiden is op de volgende generatie consoles, die volgend jaar mogelijk gaan verschijnen.