Special: Sniper Elite V2 Remastered – We gaan even terug in de tijd. Rebellion, de ontwikkelaar van de Sniper Elite-serie, had een niet al te geweldige periode achter de rug. Het Aliens vs Predator deel uit 2010 viel behoorlijk tegen, NeverDead was op alle fronten gigantisch geflopt en Rogue Warrior… ugh, laten we het daar maar niet over hebben. Sniper Elite V2 leek destijds wel uit het niets te verschijnen en een succes was wenselijk na wat slechte releases. In 2005 bracht Rebellion het originele Sniper Elite uit, een game die door velen was vergeten en in 2012 kwam daar Sniper Elite V2. Perfecte timing als we het zo mogen zeggen, gezien het sniper genre op dat moment weer wat in de spotlights kwam.

De terugkeer van een serie

Sniper Elite V2 zet ons neer middenin Berlijn waar je als eenzame sniper Karl Fairburne op pad wordt gestuurd om informatie te vergaren over de V-2 ballistische raket die in ontwikkeling bij de nazi’s zou zijn. De Amerikanen willen natuurlijk dolgraag deze technologie zelf in handen krijgen en vragen Karl om een wetenschapper genaamd Schwaiger te bevrijden van de nazi’s. Het is 1945, de Tweede Wereldoorlog bereikt bijna zijn climax en de Russen komen er aan om de Duitsers te grazen te nemen. Geen simpele reddingsopdracht dus.

Voor het verhaal speel je een sniper game natuurlijk niet, maar voor de actie wel. Sniper Elite V2 heeft de fundering gelegd voor diens opvolgers en je weet dus wat je mag verwachten van deze remaster mocht je deel drie en vier gespeeld hebben. Het is een third-person shooter met cover mechanics en de nadruk ligt op stealth. Je kan vallen zetten voor tegenstanders of kritieke punten raken om zo een kettingreactie te veroorzaken. Denk hierbij aan een explosief wat iemand bij zich draagt tot ontploffing brengen om zo iedereen in zijn directe omgeving gelijk mee te nemen.

Géén zombies, wél multiplayer

De Nazi Zombie Army games mogen dan wel ontbreken, gezien dit stand-alone uitbreidingen waren, maar de gewone multiplayer is gewoon aanwezig en nu zelfs wat beter. Met tot vijftien andere spelers kan jij deelnemen aan het online slagveld. Ook is er een coöp modus aanwezig waarmee je tot drie vrienden kan laten deelnemen aan het standaard verhaal. De focus bij Sniper Elite ligt totaal niet op de coöp, maar dat is misschien wat het juist zo leuk maakt dat het er in zit. Het voelt niet als een verplicht nummertje, maar gewoon als een mogelijkheid om samen met jouw vrienden zo veel mogelijk headshots te maken.

blank

Geef toe, je bent hier maar voor één ding…

Mocht je het je afvragen: ja, bij deze remaster zitten alle uitbreidingen inbegrepen, waaronder de wereldberoemde “Kill Hitler” missie. Dus nu kan je, mits je een PS4 Pro hebt, ervoor kiezen of je de edele delen van Hitler er af wil knallen in 4K of in 60 frames per seconde. En dat gaat natuurlijk gepaard met een prachtig x-ray shot, zoals we gewend zijn. De x-ray shots zijn hier wel nog iets minder gedetailleerd mocht je de nieuwere delen gewend zijn, maar het is nog steeds gruwelijk genoeg naar onze mening.

We benoemden het net al even, maar Sniper Elite V2 Remastered bevat de features die een goede remaster behoort te hebben. Je hebt de keuze uit performance en kwaliteit, ofwel 60 frames per seconde of zo mooi mogelijke plaatjes op je scherm toveren. Deze remaster voldoet wat dat betreft prima. Nu was de originele release in 2012, vrij laat in de levensloop van de vorige generatie consoles dus, maar de game zag er toen al niet slecht uit. De remaster doet daar een schepje bovenop met wat verbeterde textures en de toevoeging van HDR, mits jouw tv dat kan weergeven. Grafisch is het niet baanbrekend, maar gewoon degelijk wat ons betreft.

blank

Genoeg sniper-vertier

Sniper Elite V2 Remastered is niet zo zeer een remaster waar wij echt op zaten te wachten, maar het weet toch wederom een leuke indruk achter te laten. De game staat anno 2019 nog steeds z’n mannetje en het biedt voldoende content om je een paar dagen mee zoet te houden. De coöp en de vette x-ray shots zijn wat ons betreft nog steeds de kers op de taart en zorgen er dan ook voor dat Sniper Elite V2 Remastered ons goed wist te vermaken. Verwacht niets wereldschokkends, geen biefstukje van de haas, maar wel een lekkere kroket voor tussendoor waar je zeker van kunt genieten.