Wolfenstein 2 bracht op succesvolle wijze meer van hetgeen je kende uit het eerste deel. Eén nieuwe feature was echter de absurd moeilijke ‘Mein Leben’ moeilijkheidsgraad, waarbij je de game in één ruk moest uitspelen met groot gevaar voor je eigen leven, gezien je extreem kwetsbaar was. Het heeft de Trophy jagers ongetwijfeld veel hoofdpijn bezorgd, want een klein foutje betekende vanaf nul opnieuw beginnen.

De volgende Wolfenstein game gloort inmiddels aan de horizon en het goede nieuws is dat die game niet over de frustrerende Mein Leben moeilijkheidsgraad beschikt. Het is weer zoals vanouds in Wolfenstein: Youngblood, dus de moeilijkheidsgraden zijn als volgt: Easy, Casual, Medium, Hard, Very Hard en Über. Voor de Trophy jagers en completionists is dit dus goed nieuws, hoewel de game op Über uitspelen nog steeds een forse uitdaging is.

Een andere vernieuwing is dat de progressie van spelers nu gebaseerd is op levels en dat gaat non-lineair. Hierdoor kunnen spelers de missies afwerken op een volgorde die ze zelf prettig vinden. De campagne zal ook iets langer zijn dan die van de voorgaande twee delen en een leuk detail is natuurlijk dat de gehele game in coöp gespeeld kan worden.

Wolfenstein: Youngblood verschijnt op 26 juli.