De PlayStation 5 is in de maak en naar verwachting verschijnt de console tegen eind 2020. Tot die tijd moeten we het met de PlayStation 4 doen en daar zullen we ongetwijfeld nog verschillende firmware updates voor ontvangen.

De features van komende firmware updates worden meestal pas bekendgemaakt bij de aankondiging van de update zelf. Industrie insider Tidux blijkt meer te weten, want hij heeft op Twitter een aantal komende features gezet.

Het gaat om het volgende:

  • Wishlist/Gifting for PS Store
  • Trophy progression
  • Timelog/stats for all games
  • Ability to pin games on dashboard

Die eerste feature spreekt redelijk voor zich, die tweede is een meer specifieke duiding van je progressie. Dat wil zeggen dat je nu bij een Trophy te zien krijgt hoe ver je bent. Stel je moet 100 vijanden doden, dan wordt met deze feature aangetoond op hoeveel vijanden je momenteel zit.

De derde feature geeft meer inzicht op het gebruik van games vanuit jouw perspectief, alsook in algemene zin tegenover alle andere gebruikers. Als laatste is de optie om games op je dashboard te pinnen bedoeld om games vooraan neer te zetten die je vaak speelt, zodat je niet te veel hoeft te zoeken.

Veel van deze features worden door de community al een langere tijd gevraagd, dus het is een relatief logische ontwikkeling dat dit (mogelijk) komt. Ook omdat sommige features al jaren beschikbaar zijn op de Xbox One. Wanneer deze features geïmplementeerd worden is nog afwachten en ook een officiële aankondiging hebben we nog niet gehad. Neem het voor de zekerheid nu dus nog even met een korrel zout.