Rockstar heeft vandaag bekendgemaakt dat Red Dead Online niet langer in beta verkeert en tevens hebben ze een update uitgebracht die een hoop nieuwe features met zich mee brengt. Voor alle details kan je in dit uitgebreide artikel terecht, in dit bericht kijken we naar wat de (nabije) toekomst te brengen heeft.

Allereerst komt er in de komende week wat meer kleinere content naar de game en dat bestaat zoal uit nieuwe free-roam personages en Showdown modi. Ook mag er nieuwe kleding verwacht worden en dat verschijnt op 21 mei al. Tevens heeft Rockstar aangekondigd dat we dan early access content mogen verwachten, maar details daarover zullen op een later moment bekendgemaakt worden.

Op 28 mei verschijnt de Head for the Hills Showdown modus, samen met de Wild Animal Kills competitieve free-roam uitdaging. Nadien volgt de Public Enemy Showdown modus en het Railroad Baron free-roam evenement. In dit evenement moeten spelers auto’s te pakken krijgen op een rijdende trein. Dit komt op 4 juni naar de game en op 11 juni mag de Sport of Kings Showdown modus verwacht worden, samen met nieuwe kledij.

Kies een rol

Een wat grotere feature zal in de zomer geïmplementeerd worden en spelers kunnen dan een rol kiezen. Dit begint met drie rollen en dat zijn: bounty hunter, collector en trader. Die eerste spreekt redelijk voor zich, die tweede is gericht op schatzoeken in de wereld en in de derde rol kan je een zaak uitbouwen als handelaar.

Elke rol kent unieke gameplay features en met bijpassende kleding kun je jezelf onderscheiden. Ook zijn er voor de rollen aparte wapens, outfits en beloningen te verdienen. Je kunt je specificeren in een bepaalde rol om zo snel alle unieke attributen vrij te spelen, maar het is ook mogelijk om progressie te boeken in de drie rollen tegelijkertijd.

Tot zover de eerste informatie over de rollen die naar de game gaan komen, binnenkort zal Rockstar meer details bekendmaken.