Het is nog een klein maandje wachten voordat de E3 2019, toch wel één van de grootste gameshows ter wereld, van start gaat en in afwachting worden verschillende programma’s bekendgemaakt. Dit jaar komt een nieuwe, misschien wat onverwachte, speler op het E3-toneel optreden: Netflix.

Jawel, dé nummer 1 streaming-dienst Netflix blijkt plannen te hebben in de gamesindustrie en wil die graag met ons delen. Gastheer Geoff Keighley kondigde dit nieuws aan met de onderstaande tweet.

Netflix experimenteerde al eerder met game-elementen in hun dienst, kijk zo maar naar de speciale Black Mirror: Bandersnatch aflevering, waarbij je als kijker keuzes kon maken die het verhaal konden beïnvloeden. Ook waren er al eerder plannen om een game te maken gebaseerd op hun succesvolle serie Stranger Things. Uiteraard vormde de sluiting van studio Telltale voor wat problemen hierbij, maar toch blijft Netflix gepassioneerd voor het project.

Welk spannend nieuws Netflix ons precies te melden heeft, zal duidelijk worden tijdens de E3 2019, dat van 11 tot 14 juni plaatsvindt in LA.