Metro: Exodus is nu enige tijd verkrijgbaar en de game zal nieuwe content gaan krijgen in de nabije toekomst. Deze content valt onder de Expansion Pass en Deep Silver en 4A Games hebben bekendgemaakt wat je mag verwachten.

Er zullen twee verhaal gedreven uitbreidingen verschijnen, waarin je met andere personages speelt. In de eerste neem je de rol aan van een nieuw personage en in de tweede speel je met Sam. De eerste uitbreiding staat voor deze zomer gepland en de tweede voor begin 2020.

Hieronder van beide uitbreidingen een korte omschrijving, maar weet dat deze spoilers kan bevatten voor een ieder die Metro: Exodus nog niet uit heeft.

Kirill op oudjaarsdag

Niet alles gaat goed voor de mensen daar: het slijm consumeert steeds meer de tunnels, aanvallen van mutanten lijken vaker voor te komen en het waardevolle ‘green stuff’ dat de mensen voor stralingsvergiftiging beschermt begint op te raken. Om ervoor te zorgen dat de mensen het overleven, moet de leiding drastische maatregelen nemen… Je volgt de reis en ervaringen van Khlebnikov gedurende zijn laatste dagen in Novosibirsk, die Coloner Miller een jaar later terug volgt. Spelers kunnen de klassieke verhaal gedreven gameplay van de Metro series verwachten in dit nieuwe lineaire hoofdstuk compleet met een gloednieuw wapen, de dodelijke vlammenwerper, claustrofobische omgevingen en de al-te-bekende huiveringwekkende spanning.

Sam’s Story

Deze uitbreiding brengt een spiksplinternieuw sandbox survival level gebaseerd op Vladivostok naar de game. Sam, een US marine bij de ambassade van Moskou voor de bommen vielen, heeft lang gedroomd om terug te keren naar zijn thuisland waar hij misschien zijn familie levend terug kan vinden. Dit leek onmogelijk in de duistere tunnels van de Metro, maar toen de Spartans ontdekte dat Moskou niet de enige stad was die de oorlog overleefd had leek dit plotseling niet meer zo’n gek idee.

Sam zoekt vanaf de Aurora een manier om terug in de VS te komen, waarna hij arriveert in de overblijfselen van de door tsunami verwoeste havens, geruïneerde industriële gebouwen en afbrokkelende woongebouwen van Vladivostok. Sam moet alles wat hij geleerd heeft gebruiken om zijn tocht te voltooien, omdat deze nieuwe omgeving lastiger blijkt dan verwacht. Spelers bepalen Sams pad door het Vladivostok survival sandbox-omgeving, terwijl ze op een gloednieuwe reis door de woestenij van post-apocalyptisch Rusland gaan.

De Expansion Pass kost €24,99 en kan hier in de PlayStation Store gevonden worden. Beide uitbreidingen zullen bij de release ook los aangeboden worden.