De Amerikaanse virtual reality-studio Survios heeft in samenwerking met AMC een VR-game van The Walking Dead aangekondigd. Het spel heet The Walking Dead Onslaught en hieronder kun je de eerste teaser trailer bekijken die gepaard ging met de aankondiging.

The Walking Dead Onslaught laat je spelen als één van de bekende personages uit de TV-serie. Als we naar de teaser trailer kijken, dan lijken Rick Grimes, Daryl Dixon en Michonne in ieder geval tot de speelbare personages te behoren, maar Survios heeft hier nog niets over gedeeld. Volgens de ontwikkelaar kent de game een origineel verhaal in de campagne-modus, die mêlee combat en ranged combat combineert.

Het is nog niet bekend wanneer The Walking Dead Onslaught precies uitkomt, maar de release zal ergens in het komende najaar zijn. Er zijn ook nog geen concrete VR-platformen aangekondigd. Echter, als we kijken naar eerdere releases van Survios, dan lijkt het aannemelijk dat The Walking Dead Onslaught ook gewoon voor PlayStation VR verschijnt. Raw Data en Creed: Rise to Glory, twee eerdere games van de studio, kwamen namelijk ook uit voor Sony’s VR headset.