In 2014 maakte CI Games bekend dat Lords of the Fallen 2 in ontwikkeling was. De game zou oorspronkelijk twee jaar geleden moeten verschijnen, maar de ontwikkeling verloopt alles behalve soepel. Het bleef erg lang stil rondom de game, tot vorige zomer. Toen werd duidelijk dat CI Games een extra studio bij de ontwikkeling had betrokken, genaamd Defiant Studios. Deze laatstgenoemde ontwikkelaar liet toen wel weten dat het project terug bij af was.

Na opnieuw een lange stilte is er nu weer nieuws over de ontwikkeling van Lords of the Fallen 2, maar het is opnieuw niet erg positief. CI Games heeft nu namelijk laten weten dat Defiant Studios van het project is gehaald en dus niet langer aan de game werkt. Als verklaring voor dit besluit zegt CI Games dat het werk van Defiant Studios simpelweg ondermaats is en niet aan de verwachtingen voldoet.

Defiant Studios heeft echter een andere kijk op de zaak. David Grijns, de oprichter van de studio, vertelt aan Eurogamer dat men het totaal niet eens is met CI Games, maar dat ze er vanwege contractuele zaken verder niet op in kunnen gaan. Grijns is wel van mening dat de medewerkers van Defiant Studios door hun werk aan onder andere Just Cause 3, Call of Duty: Advanced Warfare en Far Cry 5 hebben bewezen dat ze kwalitatief goede games kunnen maken.

CI Games zal de ontwikkeling van Lords of the Fallen 2 nu zelf weer volledig op zich nemen. Het is nog niet duidelijk hoelang het nog gaat duren totdat de game eindelijk af is.