Gisteren kon je lezen dat het hommeles is tussen verschillende Call of Duty ontwikkelaars en dat Activision heeft ingegrepen. Hierdoor is de ontwikkeling van het deel voor 2020 bij Treyarch neergelegd. Of het klopt is niet zeker, maar dit nieuws kwam van Jason Schreier van Kotaku, die erg betrouwbaar is.

Dat is niet het enige nieuws, want Kotaku heeft ook nog weten te melden dat de Call of Duty van dit jaar met een free-to-play component komt. Dat is echter nog niet zeker, want dit zou op termijn richting de release alsnog kunnen veranderen.

Drie verschillende bronnen hebben tegenover Kotaku aangegeven dat free-to-play overwogen wordt, omdat hoge Activision medewerkers dat wel zien zitten als een nieuw verdienmodel. Dit zou naar aanleiding van Black Ops 4 zijn, die het qua verkopen goed gedaan heeft, maar qua extra inkomsten niet buitengewoon goed presteert.

Of het klopt is natuurlijk afwachten, maar mogelijk krijgen we snel meer duidelijkheid. De aankondiging van de nieuwe Call of Duty laat niet lang meer op zich wachten.