Vorige week kondigden Sony en Microsoft aan dat ze gaan samenwerken op het gebied van streamingtechnologie. Dat is een vrij interessante samenwerking, gezien beide partijen met elkaar concurreren op de consolemarkt. De verrassing was groot en dat blijkt ook voor de PlayStation divisie zo te zijn geweest, die niets van de samenwerking afwist.

Bloomberg meldt op basis van bronnen dat de twee partijen in 2018 zijn begonnen met onderhandelingen. Dit werd gedaan door het hogere management van Sony en toen de samenwerking bekend werd, ontstonden er veel zorgen bij de PlayStation divisie. Met name omdat een dergelijke samenwerking mogelijk veel invloed zou kunnen hebben op de next-gen PlayStation.

Sony heeft natuurlijk in 2012 Gaikai gekocht en de technologie van dat bedrijf wordt nu gebruikt voor PlayStation Now. Daar was Sony destijds erg vooruitstrevend mee, maar inmiddels hebben andere partijen Sony ingehaald. Cloud-based gamen zal in de toekomst steeds groter worden en deze samenwerking kwam dus hard bij de PlayStation divisie binnen. Dit omdat het ogenschijnlijk los staat van de technologie van Gaikai, wat ongetwijfeld doorontwikkeld wordt met het oog op next-gen.

Sony heeft de medewerkers van de PlayStation divisie echter gerustgesteld met het bericht dat de samenwerking geen effect zal hebben op next-gen vlak. Dus vooralsnog is het een storm in een glas water. Desalniettemin is het wat vreemd dat zo’n grote aankondiging niet uitgebreid intern gedeeld wordt, want gezien dit erg belangrijk voor de toekomst is van onder andere gaming, zou het logisch zijn om betrokken afdelingen te informeren.

Nu de samenwerking een feit is, is het wachten op de eerste ontwikkelingen. Wanneer we meer details horen is momenteel nog onbekend.