Veel uitgevers hebben in de afgelopen jaren een film en/of tv-productie tak opgericht om van hun games films en tv-series te maken. Zo hebben Activision, Ubisoft en Microsoft allemaal hun eigen productie afdeling en Sony volgt nu met PlayStation Productions, zo meldt The Hollywood Reporter.

Met 25 jaar ervaring in de games is het nu voor Sony tijd om een nieuwe stap te zetten in andere vormen van media. In plaats van licenties uit te geven aan andere partijen, is het volgens Sony beter om zelf met de productie aan de gang te gaan. Dat is omdat ze er zelf beter bekend mee zijn én omdat ze weten wat de PlayStation community leuk vindt.

Een goed voorbeeld dat gegeven werd door Shawn Layden, is dat schrijvers of regisseurs niet goed begrepen waar een game in eerste instantie over ging. Dat heeft vaak geleid tot waardeloze films die de goede naam van de franchise te grabbel gooiden. Ook het als maar voortdurende filmproject van Uncharted is een goed voorbeeld, want ook dat schiet maar niet op.

Om dat soort situaties in de toekomst te voorkomen, gaat Sony PlayStation dit nu zelf ondernemen en daarbij kijken ze onder andere naar Marvel om een goed beeld van de industrie te krijgen. Op dit moment zijn er wat projecten onderweg, maar concreet werd er nog niet op ingegaan. Het kan dus nog wel even duren alvorens er een film of tv-serie uitkomt. We houden je op de hoogte.