Eens in de zoveel jaar brengen verschillende hardware fabrikanten een nieuwe generatie consoles uit. Dat is in de huidige generatie iets anders gegaan met de mid-cycle introductie van de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Toch blijft Sony in de traditionele vorm van generaties geloven.

Dit gaf Jim Ryan, CEO van Sony PlayStation, tijdens de Investor Relations Day 2019 aan. Door in generaties te blijven geloven, hoopt Sony met de PlayStation 5 een harnas van krachtige nieuwe technologie te bieden, die compleet nieuwe transformerende en meer meeslepende ervaringen realiseert.

Dat sluit natuurlijk niet uit dat er op een gegeven moment een PlayStation 5 Pro komt, desalniettemin klinkt dit als dat Sony de traditionele weg voorlopig blijft bewandelen. Dat zou in theorie betekenen, mocht deze visie over zeven jaar nog steeds relevant zijn, dat we dan mogelijk een PlayStation 6 gaan zien.

Hoewel de verwachting is dat de PlayStation 5 volgend jaar uitkomt, is Sony niet van plan om de PlayStation 4 snel af te schrijven. Die console moet pakweg een jaar of drie nog de winstgevende factor zijn daar waar early adaptors eventueel over kunnen stappen naar next-gen.

Vanuit dat perspectief krijgen we ook indirect de garantie dat Ghost of Tsushima, The Last of Us: Part II en Death Stranding gewoon naar de PlayStation 4 komen.