In het digitale tijdperk verschuift alles steeds meer naar het internet en dat geldt ook voor games. Games worden steeds meer digitaal aangeschaft en de volgende stap is uiteraard cloud-based gamen via streaming, zoals met PlayStation Now mogelijk is. Dat zal ook een steeds grotere rol gaan spelen bij de PlayStation 5.

Toch ziet Sony dat niet als dé toekomst, want de PlayStation 5 zal ook weer de traditionele mediahouder omarmen. Tijdens de Investor Relations Day 2019 heeft Sony aangegeven dat de drie vormen van media even belangrijk zijn, dus dat betekent dat streaming, digitale games én fysieke games allen een belangrijke rol spelen.

Steeds meer consumenten kiezen voor digitale opties, maar liefhebbers van fysieke games hoeven zich geen zorgen te maken. Dat blijft ook bij de PlayStation 5 dus nog gewoon een geaccepteerde manier om games te spelen. Tegelijkertijd suggereert de bovenstaande afbeelding wel een vaste derde vorm bij de release van nieuwe games.

Gezien alle drie de vormen net zo belangrijk zijn, bestaat er een kans dat nieuwe games op de PlayStation 5 direct bij de release gestreamd kunnen worden. Dat klinkt als een logische ontwikkeling, maar tegelijkertijd is het een vrij grote stap en we zijn ook erg benieuwd wat dat voor PlayStation Now zal betekenen.