Uit de presentatie die Sony heeft gegeven op de Investor Relations Day 2019 blijft maar nieuwe informatie komen. Veel van die informatie gaat over de PlayStation 5 of de visie van Sony op de volgende generatie. Uit de documenten die nu online zijn gezet, blijkt ook dat de release van de PlayStation 5 mogelijk niet wereldwijd gelijktijdig is.

In de presentatie werd een opsomming gegeven van waar Sony wel en niet over gesproken heeft met betrekking tot de volgende PlayStation. Zaken die daar niet onder vallen zijn de prijs, de releasedatum, games, gebruikerservaring en de uitrol per land.

Dat laatste is interessant, want dat suggereert dat de console wereldwijd op verschillende momenten uitgebracht zal worden. Dat hebben we ook bij de PlayStation 4 gezien, die in Europa twee weken na de Amerikaanse release uitkwam. In Japan kwam de console zelfs drie maanden later uit.

Overigens is een gefaseerde release niet ongebruikelijk in deze industrie en Sony lijkt er met de volgende generatie niet vanaf te wijken. De vraag is echter wie er als eerste aan de beurt is en hoe groot het tijdsverschil tussen de releases is.