THQ Nordic is de laatste maanden veel in het nieuws geweest, doordat zij veel ontwikkelaars hebben opgekocht en veel games in ontwikkeling hebben. De uitgever laat weer van zich horen, want zij hebben nu Piranha Bytes gekocht en hebben tevens 4A Games groen licht gegeven om een nieuwe Triple-A titel te gaan maken.

Piranha Bytes klinkt wellicht niet bij iedereen even bekend in de oren, maar dat is de studio die verantwoordelijk was voor onder andere de Risen-serie en hun laatste game was ELEX. Nu werd de laatstgenoemde titel niet bepaald goed ontvangen en ook wij waren alles behalve positief over deze game. Toch wist de actie-RPG in Duitsland wel de People’s Choice Award te winnen tijdens de German Game Awards. THQ Nordic was al de uitgever van ELEX, maar nu zijn beide partijen compleet met elkaar verbonden.

Dat 4A Games weer een nieuwe game gaat maken is niet gek. Zij zijn natuurlijk bekend van de Metro-serie en deze is erg succesvol. Metro: Exodus verscheen in februari dit jaar en wist goed te scoren bij pers en gamers. Wij deelden deze mening ook en gaven de game een mooi cijfer. Of hun nieuwe game wederom een Metro titel betreft is afwachten.