DayZ, de open-wereld survival game van Bohemia Interactive waarin je moet zien te overleven in een gebied waar een gevaarlijk zombievirus is uitgebroken, werd in 2014 aangekondigd voor de PlayStation 4. Dat is inmiddels bijna vijf jaar geleden en sinds die onthulling is het erg stil gebleven rondom de PS4-release. Eind vorig jaar kwam de game na een early access-periode officieel uit voor de pc en in maart van dit jaar gebeurde hetzelfde met de Xbox One-versie.

Bohemia Interactive bleef stil over de release van DayZ voor de PlayStation 4, maar uit het niets is het nu duidelijk geworden wanneer de game verschijnt. Bij een vooruitblik op de releases voor de komende week, heeft het Amerikaanse PlayStation Blog namelijk onthuld dat DayZ op woensdag 29 mei voor de PlayStation 4 verschijnt. Het is opvallend dat Bohemia Interactive de releasedatum zelf niet heeft aangekondigd en dat de game dus vrij stilletjes wordt uitgebracht voor de PS4.

Het lange wachten is hoe dan ook bijna voorbij, want komende week zal DayZ dus eindelijk beschikbaar worden gesteld via de PlayStation Store.

The post-soviet country of Chernarus is struck by an unknown virus, turning the majority population into frenzied infected. Fighting over resources has bred a hostile mentality among survivors, driving what’s left of humanity to collapse. You are one of the few immune to the virus — how far will you go to survive?