Dit jaar zal de E3 wat anders aanvoelen dan voorheen en dat zit hem vooral in de afwezigheid van Sony. Dit jaar zal er geen persconferentie zijn van de PlayStation-gigant en ook EA gaat geen traditionele persconferentie houden, zoals ze jaren gedaan hebben. Toch is EA niet helemaal afwezig, zij kiezen ervoor om via losse livestreams hun nieuwe games, zoals Need for Speed, Star Wars Jedi: Fallen Order en FIFA 20 in het zonnetje te zetten.

EA zal het gros van de livestreams op 8 juni uitzenden, zoals eerder bekendgemaakt werd. Oudgedienden Bethesda, Ubisoft, Square Enix en Nintendo zijn wel gewoon aanwezig op de E3 zelf. Van Ubisoft zijn onze verwachtingen het hoogste, met mogelijk nieuwe beelden van Beyond Good & Evil 2 en aankondigingen van een nieuwe Splinter Cell en Watch_Dogs.

Wat betreft Bethesda kun je meer verwachten van Wolfenstein: Youngblood en de content plannen voor The Elder Scrolls Online. Vermoedelijk zal er ook wat meer gedeeld worden over DOOM: Eternal en er zit misschien wel een verrassingsaankondiging bij. The Elder Scrolls VI schittert in ieder geval door afwezigheid samen met Starfield. Deze games zal Bethesda voor een later moment bewaren, zo lieten ze onlangs weten tijdens PAX East.

Hieronder tref je de E3 2019 agenda aan, met alle persconferenties op een rijtje. Alle aangegeven data en tijden zijn lokaal voor de Benelux.

Zondag 9 juni

Microsoft
Tijd: 22:00 uur

Maandag 10 juni

Bethesda
Tijd: 2:30 uur

Devolver Digital
Tijd: 04:00 uur

E3 Virtual Reality Showcase
Tijd: 18:00 uur

PC Gaming Show (gesponsord door Epic Games)
Tijd: 19:00 uur

Limited Run Games
Tijd: 21:00 uur

Ubisoft
Tijd: 22:00 uur

Dinsdag 11 juni

Kinda Funny Games Showcase​​​​ met Greg Miller
Tijd: 01:30 uur

Square Enix
Tijd: 03:00 uur

Nintendo E3 Direct
Tijd: 18:00 uur