Anthem is nu al enige tijd verkrijgbaar en de lancering verliep allesbehalve vlekkeloos. Niet omdat het niet werkte, maar omdat de game enorm teleurstelde. BioWare en EA beloofden meerdere malen goede ondersteuning, veel updates en nieuwe content voor de game. Toch is het nu wel erg stil rond de titel.

Het laatste bericht dat EA over de game op Twitter heeft geplaatst dateert van 30 april en een retweet daarvan was de laatste actie op het Anthem kanaal. Op Twitter is het dus al bijna een maand stil.

Kan gebeuren natuurlijk, niet altijd valt er evenveel te melden. Maar als we naar andere platformen kijken valt de stilte daar ook op. Zie bijvoorbeeld de Facebook pagina, daar is al sinds begin april niets meer gemeld.

Dan heb je Reddit natuurlijk nog en ook daar zien we stilte vanuit BioWare. De community discussieert er lekker op los, maar wel begint hen ook op te vallen dat het te stil is rondom deze titel. Zelfs in de algemene thread voor vragen geven BioWare of EA nauwelijks tot geen reactie meer. Het laatste nieuws over de game is trouwens van 7 mei, toen verscheen de laatste update voor de game.

Gezien EA vertrouwen in de game en de ontwikkelaar blijft houden, zal BioWare ongetwijfeld bezig zijn met veel technische verbeteringen voor de game. Toch begint de stilte de community te irriteren en het is ook wat merkwaardig dat ze niets laten horen. Juist een al gepikeerde community moet je te vriend houden en dan helpt stilte niet.

Een nuance is wel dat de ontwikkeling is overgedragen aan BioWare Austin, zodat BioWare Edmonton aan Dragon Age 4 kan gaan beginnen. Het kan goed zijn dat de ontwikkelaar even tijd nodig heeft om in de game te duiken en hopelijk horen we binnenkort meer. EA Play zal over anderhalve week van start gaan en misschien komt BioWare daar met veel en goed nieuws voor de game.