Toen World War Z een maand geleden uitkwam, vonden wij in onze review dat de game wat leeg aanvoelde en wat te weinig content te bieden had. Ontwikkelaar Saber Interactive bleef echter niet bij de pakken zitten en gaf eerder al een roadmap vrij met alle gratis content die in de toekomst zal uitkomen. Intussen is een concrete releasedatum vastgelegd voor de eerste lading extra content.

De nieuwe content zal uitkomen op 3 juni en brengt heel wat nieuwe zaken met zich mee. Van deze zaken is de nieuwe missie, die zich in Tokio zal afspelen, waarschijnlijk wel de grootste toevoeging. Maar naast het lanceren van deze nieuwe missie moet toch ook wel speciale aandacht gegeven worden aan een erg gewenste feature die tegelijkertijd uitkomt: jawel hoor, World War Z zal eindelijk private parties gaan ondersteunen! Het ontbreken van deze feature, waardoor je vaak met willekeurige mensen in een online lobby werd gegooid, was namelijk erg vervelend.

Verder krijgt de game nog een Field-of-View-slider én een nieuw soort zombie om af te knallen. Over deze zombie is momenteel nog weinig bekend, behalve een cryptische afbeelding die in de onderstaande tweet wordt weergegeven:

Aangezien deze nieuwe content op 3 juni zal uitkomen en niet tijdens de maand mei, loopt het originele tijdschema, die op de roadmap werd afgebeeld, wat uit. Of de latere DLC ook uitgesteld zal worden, is op dit moment nog niet geweten.