Donderdagavond werd Call of Duty: Modern Warfare eindelijk uit de doeken gedaan middels een trailer die bol van de actie stond. Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar laten passeren zonder het hier met jullie door te nemen. Daar hoort ook weer een mooie stelling bij, zoals je boven dit artikel kunt zien. Waar het ons om gaat is of jullie het hier mee eens zijn, of juist niet. Het is immers niet enkel de trailer die werd getoond, want samen met de onthulling zijn eveneens de eerste details vrijgegeven.

De singleplayer campagne waar we nu de eerste spetterende beelden van hebben gezien, springt natuurlijk heel erg in het oog. We zullen meerdere Europese steden en plaatsen in het Midden-Oosten aan gaan doen, maar er zijn nog meer details vrijgegeven die het absoluut ook waard zijn om even door te nemen. Liefhebbers van coöp gameplay zullen zich straks tegoed kunnen doen aan de nieuwe ‘Elite Operations modus’. De grote verrassing is echter dat er ditmaal geen Season Pass aanwezig zal zijn én dat we het straks als console spelers via cross-play ook tegen pc-gamers kunnen opnemen.

Dat nieuws had niemand verwacht en is een interessante ontwikkeling voor de franchise, want dat maakt de gehele community hechter. Dat in plaats van dat spelers gefragmenteerd over platformen zitten. Als laatste is bekend geworden dat Call of Duty: Modern Warfare op 25 oktober zal verschijnen, waarmee Activision voor het tweede jaar op rij afwijkt van de gebruikelijke november.

Zoals altijd willen we deze onthulling en ook alle informatie die hiermee gemoeid is met jullie bespreken. Er is met al het nieuws genoeg om over na te praten. Maar heeft de onthulling nu ook bij jou veel indruk gemaakt? Ben je met alles wat je gezien en gelezen hebt tevreden gesteld? Zo ja, waarom? Zit je al jaren op een nieuwe Modern Warfare te wachten en is dit precies waar je zo op hoopte?

Het kan ook zijn dat het helemaal geen indruk heeft gemaakt, of je hebt nog veel vragen over verschillende aspecten van de game. De setting spreekt je misschien gewoon niet aan, omdat het té bekend voorkomt. Dat kan natuurlijk ook meespelen. Of je vind de Modern Warfare delen gewoon niet de meest interessante, omdat je voorkeur misschien wel meer uit gaat naar de Black Ops setting. Misschien had je juist graag een opvolger van Ghosts willen zien, omdat die singleplayer destijds ook erg indrukwekkend dan wel leuk was.

Wat het ook zijn mag, duidelijk is dat het onderwerp Call of Duty altijd veel stof doet opwaaien. Laat ons daarom niet langer in spanning en vertel ons hier uitgebreid je mening over de onthulling, de details en wat je nu van de game vindt nu veel informatie bekend is.