Na een lange tijd van stilte werd gisteren update 1.2.0 voor Anthem uitgebracht en BioWare heeft in de avond via een livestream meer bekendgemaakt over de toekomst van de game. Hier werd uitgebreid gesproken over het komende Cataclysm evenement, dat Act 1 af zal sluiten.

Het evenement mag na de E3 verwacht worden, omdat het eerst op de PTS getest zal worden. Op basis van de feedback zal BioWare het verbeteren en balanceren. Zodra dat gedaan is, zal het uitgebracht worden. Het evenement zal vervolgens 8 weken duren, waarvan 2 weken bestaan uit een pre-event.

In het pre-event kun je uitdagingen aangaan en nieuwe cosmetische items verdienen. Het hoofdevenement zal een geheel nieuw gebied introduceren en daar kun je nieuwe en krachtige beloningen verdienen. Vervolgens zal het afgesloten worden met drie nieuwe missies die met cut-scènes gepresenteerd worden om de wereld van Anthem verder te pushen.

De Cataclysm komt zoals aangegeven met een gloednieuw gebied waarin je tegen een nieuwe vijand zult strijden. De opzet is zo dat het evenement dynamisch is, waardoor de gameplay telkens net wat anders kan zijn. Het meermaals spelen van het evenement loont, want hetgeen je zoal kunt verdienen is als volgt:

  • Nieuwe wapens
  • Nieuwe Masterwork gear
  • Nieuwe Masterwork en Legendary Support gear
  • Mêlee slot, wat varianten van bestaande mêlee wapens oplevert

Alle nieuwe items die je kunt verdienen hebben een hoger power level dan bestaande items. Dit alles krijg je overigens niet via een drop van dode vijanden, je zult tijdens het Cataclysm evenement credits verdienen die je vervolgens in Fort Tarsis kunt spenderen aan War Chests, die deze gear bevatten. Wel is de kans groot dat de meest krachtige gear bewaard zal worden tot de laatste week van het evenement.