Respawn Entertainment beloofde eerder al dat er rondom de E3 meer informatie over het tweede seizoen van Apex Legends zou worden vrijgegeven. Over een week laat de ontwikkelaar veel hiervan zien, maar de studio heeft nu al een klein voorproefje gegeven, door de eerste details van de Battle Pass van seizoen 2 te onthullen.

Voor de tweede Battle Pass heeft Respawn Entertainment verschillende veranderingen doorgevoerd op basis van feedback van de community over de Battle Pass van het eerste seizoen. Het gaat om de volgende veranderingen:

  • Je kunt door middel van dagelijkse en wekelijkse uitdagingen in level stijgen.
  • Het zal aanzienlijk minder tijd kosten om level 100 van de Battle Pass te bereiken.
  • Er zullen drie extra Legendary skins aan de beloningen worden toegevoegd.
  • Drie geheel nieuwe content categorieën zullen de badge en stat tracker beloningen vervangen.
  • Door het beloningspad door te gaan zal je genoeg Crafting Metal verdienen om een Legendary item te craften.

Respawn Entertainment kondigde verder nog een speciaal in-game evenement aan, genaamd The Legendary Hunt. Dit evenement gaat aanstaande dinsdag van start en geeft spelers verschillende tijdelijke uitdagingen, waarmee ze exclusieve items kunnen verdienen. Hieronder valt onder meer een speciale skin voor Bloodhound, die je in de afbeeldingen bovenaan dit bericht kunt bekijken. Ook liet de studio weten dat er een dubbel XP weekend voor Apex Legends aankomt. Van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni verdien je twee keer zoveel XP als normaal. Dit geldt voor de reguliere progressie, maar ook voor de progressie van de Battle Pass.

Tijdens een speciale EA Play livestream zal Respawn Entertainment meer informatie over het tweede seizoen van Apex Legends bekendmaken. Deze livestream is op zaterdag 8 juni vanaf 19:00 te bekijken via Twitch.