Activision en Infinity Ward onthulden afgelopen week Call of Duty: Modern Warfare. Na de onthulling werd er ook informatie over verschillende edities van de shooter vrijgegeven. In bepaalde edities vind je zogeheten ‘Operator Packs’, maar op dat moment was het nog onduidelijk wat dit precies inhoudt. Nu heeft de ontwikkelaar meer details over het Operator-systeem onthuld en ook aangegeven wat deze speciale pakketten zijn.

In de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare speel je als een Operator. Dit doet ons direct denken aan de Specialists zoals we die kennen uit de Black Ops-games, maar er is wel een groot verschil. Operators in Call of Duty: Modern Warfare hebben namelijk geen speciale vaardigheden of wapens. Wel heeft iedere Operator een eigen uiterlijk, een uniek achtergrondverhaal, verschillende skins en cosmetische customization items.

Met de speciale edities van Call of Duty: Modern Warfare krijg je toegang tot drie exclusieve Operator Packs. Elk pakket komt met zijn eigen Operator skin, een cosmetische wapenvariant en extra customization items. De drie Operator Packs uit de speciale edities zijn gebaseerd op iconische missies uit Call of Duty 4: Modern Warfare, namelijk Crew Expendable, All Ghillied Up en War Pig. In de onderstaande afbeelding zie je wat je in deze pakketten aantreft

Verder is er via de PlayStation Store meer duidelijk geworden over het spelersaantal in de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare. Op de pagina van het spel valt te lezen dat de game online tot 20 spelers tegelijk ondersteunt. Mogelijk betekent dit dat de Ground War-modus uit enkele eerdere delen weer terugkeert in een 10v10-variant, maar dat zal nog moeten blijken. Infinity Ward heeft zelf nog niets laten weten over het spelersaantal in de multiplayer.

blank

Als laatste is er nog wat meer bekend over de soundtrack van Call of Duty: Modern Warfare. Taylor Kurosaki de studio narrative director van Infinity Ward, heeft via Twitter namelijk gemeld dat Sarah Schachner verantwoordelijk is voor de soundtrack van de shooter. Zij heeft eerder aan de soundtracks van Modern Warfare 3 en Infinite Warfare gewerkt en is dus bekend met de Call of Duty-serie. Schachner was ook verantwoordelijk voor de muziek in onder meer Assassin’s Creed: Unity, Assassin’s Creed: Origins en Anthem.